Gizlilik Politikasi

Son Güncelleme Tarihi: 01.02.2019


VeriFone, Inc. ve iştiraklerimiz (“Verifone”) sizin kişisel verilerinizi ve gizliliğinizi korumaya kendini adamıştır. Kişisel veri, kimliği belirli ya da belirlenebilir bir bireye ilişkin olan veridir. İşbu Gizlilik Politikası, ne tür kişisel verileri topladığımızı veya aldığımızı, verileri nasıl kullandığımızı, paylaştığımızı ve koruduğumuzu, çerez ve benzeri teknolojileri nasıl kullandığımızı ve sizin hak ve tercihlerinizi açıklamaktadır. Eğer Gizlilik Politikası hakkında bir sorunuz var ise lütfen bu sayfanın altındaki iletişim bilgileri üzerinden bize başvurunuz.

Topladığımız Kişisel Veriler

Sizin sağladığınız veriler

Sizden kişisel veri topladığımız veya istediğimiz durumlar aşağıda belirtildiği gibidir:

● E-posta, telefon, posta veya diğer yollarla bize ulaştığınızda;
● Bir teklif, destek, dosya indirme veya bilgi istediğinizde;
● Bir ürün, servis veya çözüm satın aldığınızda;
● Bir hesap oluşturduğunuzda veya yönettiğinizde;
● Bir cihazı kaydettiğinizde veya etkinleştirdiğinizde (ör. Ödeme kaydedici cihazi);
● Finansman veya ticari kredi için başvurduğunuzda;
● Etkinlikler, web seminerleri veya hizmetlere kayıt olduğunuzda;
● Bültenlere, etkinlik bildirimlerine veya bilgi materyallerine abone olduğunuzda;
● Anketlere, yarışmalara veya diğer tanıtım faaliyetlerine katıldığınızda.

Sizden isteyebileceğimiz kişisel veri türleri, bu verileri sağladığınız esnada genel anlamda belirlenmiş olacaktır ve şunları içerebilir:

● İsim;
● İletişim bilgileri (e.g., fiziksel adres, e-posta adresi, telefon numarası);
● İş bilgileri (ör. İş unvanı)
● Giriş kimlik bilgileri (ör. Kullanıcı adı);
● Finansal detaylar (ör. Kredi veya ödeme kartı numarası, banka hesap numarası, fatura adresi);

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için yürüttüğümüz çevrimiçi anketlerimizden birine katılmayı seçerseniz, sizden ek kişisel veri türleri talep edebiliriz.

Otomatik olarak topladığımız veriler

Bize sağladığınız kişisel verilere ek olarak, web sunucularımız tüm ziyaretçilerin alan adlarını otomatik olarak Verifone Sitelerine toplar ve bizler de IP adresiniz, cihaz türünüz, cihaz kimliğiniz gibi verileri toplayabilen üçüncü taraf web analizi hizmetlerini, diğer teknik bilgiler için de çerezler ve benzeri takip teknolojilerini kullanırız. Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki ülkeler de dahil olmak üzere bazı ülkelerde bu verilerinn bir kısmı, yürürlükteki veri koruma yasaları kapsamında kişisel veri olarak tanımlanabilir.

Bu verileri toplamak, sitelerimize gelen ziyaretçileri, nereden geldiklerini ve sitelerimizde hangi içerikle ilgilenildiğini daha iyi anlamamızı sağlar. Bu verileri şirket içi analizlerimizde kullanmak amacıyla toplayarak ziyaretçilerimiz için Sitelerimizin kalite ve amaca uygunluğunu geliştirmekteyiz. Bu verilerin bir kısmı çerezler ve benzer izleme teknolojilerini kullanılarak toplanabilir. Daha fazla bilgi için, lütfen bu adresteki Çerez Politikamızı inceleyin.

Üçüncü taraflardan topladığımız veriler

Zaman zaman, üçüncü tarafların kişisel verilerinizi bize iletmesine yasal olarak izin verildiği veya gerektiği durumlarda, üçüncü taraf kaynaklardan (satıcılar, dağıtıcılar ve Verifone ürünlerini veya çözümlerini satan veya hizmet veren diğer üçüncü taraflar dahil) kişisel verilerinizi alabiliriz. Üçüncü taraflardan toplayabileceğimiz veri türleri arasında iletişim bilgileri, fatura bilgileri ve teslimat detayları yer almaktadır. Bu üçüncü taraflardan alınan verileri kullanarak istenilen ürün, hizmet ya da çözümü temin ederiz.

Bu Verileri Nasıl Kullanırız

Genel olarak, sizden topladığımız kişisel verileri sadece işbu Gizlilik Politikasında belirtilen ya da benzeri uygun amaçlar veya kişisel verilerinizi topladığımız anda size açıkladığımız amaçlar için kullanırız. Özellikle, verilerinizi şu amaçlar için kullanmaktayız:

● Satın aldığınız ürünleri, hizmetleri veya çözümleri tedarik etmek, sizinle olan sözleşmelerimizin şartlarını yerine getirmek ve iş ilişkimizi yönetmek;
● Bizden satın aldığınız ürünleri etkinleştirmek, kaydetmek veya güncellemek (ör. Ödeme kaydedici cihaz);
● Şartlarımız, koşullarımız ve politikalarımızla ilgili önemli bildirimler göndermek;
● Faaliyetlerimizi yürütmek, değerlendirmek ve iyileştirmek (yeni ürün ve hizmetler geliştirmek, hizmetlerimizin kalitesini arttırmak ve ürünlerimizi analiz etmek dahil);
● Kredi referans kontrolleri ve diğer finansal durum tespitleri;
● Muhasebe, denetim, fatura mutabakatı ve tahsilat ve diğer iç prosedürlerimizi yürütmek;
● Veri analizi ve işlemesi (pazar ve tüketici araştırması, müşteri memnuniyeti, trend analizi ve finansal analiz dahil);
● Dolandırıcılık ve diğer yasa dışı faaliyetlere, hak taleplerine ve diğer yükümlülüklere karşı korunma, yasal hakların tesis edilmesi, kullanılması ve korunması ve de yürürlükteki yasalara göre yasal ve düzenleyici yükümlülüklerimize uyulması;
● Tesislerimizin fiziksel güvenliğini (ör. Ziyaretçi günlükleri) ve elektronik güvenliği korumak;
● İletişim tercihlerinize uygun olarak gelecek etkinlikler, güncellemeler, haberler ve en yeni ürün, hizmet, çözüm ve diğer teklifler hakkında sizi bilgilendirmek;
● Web sitelerimizi yayınlamak ve yönetmek.

Verilerinizi, sunduğumuz ürün ve hizmetleri değerlendirmek ve geliştirmek için herhangi bir bireysel müşterinin kimliği belirlenemeyecek şekilde toplu olarak da kullanabiliriz.

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Dayanağı
Türkiye Cumhuriyeti için, yukarıda açıklanan kişisel verilerin toplanması ve kullanılması için hukuki dayanak, söz konusu kişisel verilere ve topladığımız veya talep ettiğimiz özel amaca bağlı olacaktır.

Ancak, olağan şartlar altında sizden sadece şu durumlarda kişisel veri toplayacağız:
● Bunu yapmak için sizden onayımız var ise;
● Bir hizmet sunmak veya sizinle bir sözleşme ya da anlaşma yapmak için kişisel verilere ihtiyacımız var ise; veya
● İşlemin meşru menfaatlerimize uygun olduğu ve veri korumaya ilişkin menfaat veya temel hak ve özgürlüklerinizin öncelikli olarak uygulanmıyor olduğu hallerde.
Bazı durumlarda, kişisel verilerinizi sizden toplamak için yasal bir zorunluluk altında olabiliriz ya da siz veya başka bir kişinin hayati menfaatlerini korumak için kişisel verilere ihtiyaç duyabiliriz.
Kişisel verilerinizi toplamamız ya da kullanmamız hakkında veya hukuki dayanağımız konusunda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, lütfen aşağıdaki “Değişiklikler ve İletişim” başlığı altında verilen iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçin.

Paylaştığımız Veriler

Kişisel verilerinizi aşağıdaki alıcı kategorileri ile paylaşabiliriz:
● Bize veri işleme hizmeti veren grup şirketlerimize, üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımıza, iş ortaklarımıza veya kişisel verilerinizi bu Gizlilik Politikasında açıklanan veya kişisel verilerinizi topladığımızda size bildirilen amaçlar doğrultusunda işleyenlere. Hizmet sağlayıcılar ve ortaklar arasında; onarım, kurulum, etkinlik organizasyonu veya dolandırıcılık önleme hizmeti sağlayıcıları, bayiler veya distribütörler, tahsilat hizmeti sağlayan kuruluşlar, kuryeler, müttehitler ve ürün tedarikçileri bulunur. Mevcut grup şirketlerimizin bir listesi burada bulunmaktadır.
● (i) Uygulanabilir yasa veya yönetmelik gereği, (ii) yasal haklarımızı kullanmak, ortaya koymak veya korumak veya (iii) sizin ya da başka herhangi bir kimsenin önemli menfaatlerini korumak için ifşanın gerekli olduğuna inandığımız herhangi bir yetkili kolluk, düzenleyici otorite, idari makam, mahkeme veya diğer üçüncü kişilere.
● Üçüncü şahıslara; kişisel verilerinizi sadece işbu Gizlilik Politikası'nda açıklanan amaçlar dahilinde kullanması gerektiğini bildirmek koşuluyla; herhangi bir satın alma, birleşme, yeniden yapılandırma, devralma, infisah veya tasfiyesi ile bağlantılı olarak; ve
● İfşa konusunda rızanızı verdiğiniz başka herhangi bir kişiye.

Kişisel Verileri Nasıl Korumaktayız
Veri koruması ve gizliliğini ciddiye almaktayız. Kişisel verilerin yanlışlıkla, yasa dışı veya yetkisiz imha, kayıp, değişiklik, erişim, ifşa veya kullanıma karşı korunması için tasarlanan gerekli kurumsal, teknik ve fiziksel tedbirleri almaktayız. İnternet üzerinden veri gönderimleri asla tamamen güvenli olmadığından, internet üzerinden gönderdiğiniz bilgilerin güvenliğini garanti edemeyiz ve bu tür gönderimler kendi sorumluluğunuzla yapılır.

Veri Muhafazası
Sizden topladığımız kişisel verileri, devam etmekte olan bir meşru ticari ihtiyacımız olduğu hallerde muhafaza ederiz (örneğin, size bir hizmet veya çözüm sağlamak veya uygulanabilir hukuki, vergisel ya da muhasebesel gereklilikleri yerine getirmek için).
Kişisel verilerinizi işleme koymamızı gerektiren devam etmekte olan meşru bir ticari faaliyetimiz söz konusu olmadığında, bunları ya siler ya da anonim hale getiririz ya da bu mümkün değilse (örneğin, kişisel verileriniz yedek arşivlerde saklandığında), kişisel verilerinizi güvenli bir şekilde saklar ve silme mümkün olana kadar herhangi bir başka işlemden müstesna tutarız.

Hak ve Tercihleriniz

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) nezdinde, aşağıda belirtilenleri isteyebilirsiniz:

● Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme ve işlenmiş ise işlemeye ilişkin daha fazla bilgi;
● İşlenme amacı ve verilerinizin bu amaçlara uygun olarak kullanılıp kullanılmadığına dair bilgi;
● Kişisel verilerinizin aktarıldığı Türkiye veya yurt dışındaki üçüncü kişiler hakkında bilgi;
● Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış bir şekilde işlenmesi durumunda, düzeltilmesi;
● Kişisel verilerinizin KVKK'nın 7. Maddesinde belirtilen koşullar kapsamında silinmesi veya imha edilmesi;
● Düzeltme, silme ve/veya imha işlemlerinin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü taraflara bildirilmesi;
● Kişisel verilerin sadece otomatik sistemlerle analiz edilmesinin sonucu olarak zararınıza olan herhangi bir durumun ortaya çıkmasına itiraz etmek;
● Kişisel verilerinizin yasa dışı şekilde işlenmesi nedeniyle zarar görmeniz halinde, zararın tazmini.
Ayrıca, istediğiniz zaman size gönderdiğimiz pazarlama iletişimlerinden hariç tutulma hakkına sahipsiniz. Bu hakkı, size gönderdiğimiz pazarlama e-postalarındaki “abonelikten çık” veya “devre dışı bırak” bağlantısına tıklayarak yapabilirsiniz.
Benzer şekilde, kişisel verilerinizi sizin rızanızla topladık ve işlediysek, rızanızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz. Rızanızı geri çekmek, çekilmeden önce yaptığımız herhangi bir işlemin hukuka uygunluğunu veya rıza dışında yasal işlem alanlarına bağlı olarak yapılan kişisel verilerinizin işlenmesini etkilemeyecektir.

Bu haklardan yararlanmak için, Altunizade Mh. Prof. K. Gökay Cd. Denizcilik İşm. A. Bl. N.18/1/2-6 adresindeki Panaroma Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne yazabilir, veya kayıtlı e-posta adresimiz panaromabilisim@hs03.kep.tr ya da gizlilik e-posta adresimiz privacy@verifone.com ’a e-posta gönderebilirsiniz. Başvurunuzun herhangi bir ücret gerektirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen ücretler size yansıtılabilir.

Diğer Web Sitelerine Bağlantılar

Sitelerimiz üçüncü-taraf sitelere bağlantılar içerebilir. Diğer sitelerin kullandığı içerik veya gizlilik uygulamalarından sorumlu değiliz.

Uluslararası Aktarımla

Kişisel verileriniz, bulunduğunuz ülke dışındaki ülkelere aktarılabilir ve işlenebilir. Bu ülkeler, ülkenizin yasalarına göre farklı olan veri koruma yasalarına sahip olabilir (ve bazı durumlarda, sizinkine kıyasla daha az koruyucu olabilir).
Özellikle, web sitemizin sunucuları Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunur ve üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımız ile iştiraklerimiz dünya çapında faaliyet göstermektedir. Bu, kişisel verilerinizi topladığımız zaman bu ülkelerden herhangi birinde işleyebileceğimiz anlamına gelir. Ancak, kişisel verilerinizin işbu Gizlilik Bildirimi'ne uygun olarak korunmasını gerekli hale getirecek uygun önlemleri aldık. Kişisel verilerinizi diğer ülkelere aktardığımızda, bunu aşağıda belirtilen çerçevede yapmaktayız:
(I) Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından açıklanan yeterli koruma seviyesine sahip yabancı ülkeleri belirleyen yeterlilik listesi;
(II) Alıcı, Kurul tarafından yeterli koruma seviyesine sahip olduğu kabul edilmemiş bir ülkede bulunuyorsa, Verifone’un ve aktarım yapılan tarafın yeterli koruma düzeyini sağlama konusundaki yazılı taahhüdü üzerine Kurul’un onayını alarak.

Daha fazla bilgi talep üzerine sağlanabilir. Lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerine başvurunuz.

Değişiklik ve İletişim
Değişen yasal, teknik veya ticari gelişmelere karşılık olarak işbu Gizlilik Politikası'nı zaman zaman güncelleyebiliriz. Gizlilik Politikamız’ı güncellediğimizde, yaptığımız değişikliklerin önemi ile tutarlı olarak sizi bilgilendirmek için uygun önlemleri alacağız. Geçerli veri koruma yasaları tahtında gerekli olduğu durumlarda, herhangi bir esaslı Gizlilik Politikası değişikliği için rızanızı alacağız.
İşbu Gizlilik Politikası'nın ne zaman güncellendiğini, işbu Gizlilik Politikası'nın en üstünde görüntülenen “Son Güncelleme” tarihini kontrol ederek görebilirsiniz. Ödeme kaydedici cihazlarımızdan birini bir satış noktasında kullanmış ve ödeme işlemleri hakkında bilgi almak isteyen bir kart hamili iseniz, lütfen doğrudan ilgili tacir/satıcı ile iletişime geçin.

Bu Gizlilik Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, lütfen şu adresten bize ulaşın:
Panaroma Bilişim Teknolojileri Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi (Veri Sorumlusu)
Hukuk Departmanı Dikkatine
Altunizade Mh. Prof. K. Gökay Cd. Denizcilik İşm. A. Bl. N.18/1/2-6
privacy@verifone.com’da bulunan Veri Koruma Görevlimizle de iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM


Adres
Fahrettin Kerim Gökay Caddesi Denizciler İş Merkezi A Blok No.18/1 D.2 Altunizade, Üsküdar İstanbul


Çağrı Merkezimiz Yayında!
Olivetti marka yeni nesil yazarkasa cihazları hakkında tüm merak ettiklerinize cevap bulabileceğiniz, bizimle görüş ve önerilerinizi paylaşabileceğiniz çağrı merkezimize 0850 622 97 28 numaralı telefondan, haftanın 7 günü 08:00 - 22:00 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.


İletişim Bilgileri
Telefon: +90 216 474 0 444
Fax: +90 216 474 0 448
E-posta: info@pbt.com.tr

Bilgi Toplumu Hizmetleri
Ticaret Ünvanı: Panaroma Bilişim Teknolojileri San. Ve Tic. A.Ş.
Mersis no: 0721040942500015
Ticaret Sicil No: 881417
Vergi No: 7210409425
Vergi Dairesi: Üsküdar
Merkez: Altunizade Mah.Ord.Prof.F.Kerim Gökay Cad.
Denizciler İş Merkezi A Blok No:18/1 D:2-6
Üsküdar/İSTANBUL